Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану  (РеЛОаД2) објављује
јавни позив за јединице локалне самоуправе за учешће у пројекту
РеЛОаД2 финансира Еуропска унија а проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП) на територији Западног Балкана у: Албанији, Босни и Херцеговини (БиХ), Црној Гори, Косову* Сјеверној Македонији и Србији. РеЛОаД је започео другу фазу имплементације 1. јануара 2021. године и током наредне 4 године циљ пројекта је јачање партиципативне демократије и ЕУ интеграција на Западном Балкану оснаживањем цивилног друштва и младих да активно учествују у доношењу одлука те унапређењем потицајног правног и финансијског окружења за организације цивилног друштва (ОЦД).
Укупна вриједност пројекта је 13 милиона еура, а финансира га Еуропска унија, из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА). Вриједност пројектне компоненте у БиХ је 3,6 милиона еура
Позивају се ЈЛС које нису до учествовале у претходној фази РеЛОаД пројекта или једној од фаза пројекта Јачање локалне демократије (ЛОД пројекат) да изразе интерес за учествовање у пројекту. У оквиру овог јавног позива ће бити одабрано минимално 5 партнерских ЈЛС којима ће бити пружена подршка у даљем развоју транспарентних механизама за расподјелу средстава за финансирање пројеката ОЦД. 
 
Подношење пријава и рокови
Критерији за пријаву и одабир ЈЛС описани су у Смјерницама за подносиоце пријава које су, уз осталу пријавну документацију: UNDP | Procurement Notices - 76890 - Javni poziv za učešće u ReLOaD2
Позив је отворен у периоду од 31. марта 2021. године до 30. априла 2021. године.
Информативне сесије о јавном позиву ће се одржати путем ЗООМ платформе 08. априла, 15. априла и 22. априла 2021. године, а додатне информације за ове сесије ће бити објављене на горе наведеним wеб страницама и службеном Фацебоок налогу УНДП-а.
Пријавни образац и сва остала захтијевана документација треба бити достављена у једном штампаном примјерку и у електронској форми (УСБ) путем препоручене поште или лично најкасније до 30.априла 2021. године до 17:00 сати, на сљедећу адресу:
УНДП БиХ
За: Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану - РеЛОаД2
Зграда Уједињених нација
Змаја од Босне бб
71000 Сарајево
Босна и Херцеговина
Пријаве за учешће поднесене на друге начине (нпр. факс или емаил) неће бити узете у разматрање. Пријаве које стижу поштом, требају имати поштански жиг који указује да је пријава послана у оквиру наведеног рока. За додатне информације и појашњења молимо вас да захтјеве упутите електронском поштом на адресу: регистрy.ба@ундп.орг. Одговори на питања ће вам бити достављени у писаној форми у року од три радна дана након пријема упита. 
 
* За Еуропску унију, ово именовање не доводи у питање став о статусу и у складу је с УНСЦР 1244/1999 и Мишљењем ИЦЈ-а о проглашењу независности Косова. За УНДП све референце на Косово схватит ће се у контексту УН-ове Резолуције 1244/1999