Предсједништво Савеза општина и градова Републике Српске одржало је  своју редовну 80.сједницу, 11.маја 2023.године у Бања Луци, на којој су поред чланова Предсједништва присуствовали Сенка Јујић, министар управе и локалне самоуправе, Раденко Комљеновић, из Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске, као и чланови Надзорног одбора Савеза.
На сједници Предсједништва су размотрени и једногласно усвојени сљедећи материјали: Информација о актуелним питањима електричне енергије за јавну расвјету; Извод из записника са 79.сједнице Предсједништва; Извјештај о раду СОГРС за 2022.годину; Извјештај о материјално-финансијском пословању СОГРС за 2022.годину; Извјештај о наплати чланарине СОГРС за 2022.годину; План рада СОГРС за 2023.годину; Финансијски план СОГРС за 2023.годину и Приједлог Дневног реда 20. Скупштине СОГРС.
У контексту  Извјештаја о раду Савеза у 2022.години констатовано је да је одржана једна редовна сједница Скупштине, три тематске сједнице Предсједништва, једна електронску сједницу Предсједништва, једну сједница Надзорног одбора, Округли сто: „Одрживи развој неразвијених и изразито неразвијених општина“ и друге активности. У току 2022.године изведено је 80 различитих обука и радионица за службенике и изабране званичнике, с напоменом да су представници Савеза били укључени у десетак радних група ресорних министарстава.
Посебно је истакнут значај пројекта „Јачање савеза општина и градова у БиХ“, којег финансирају Влада Шведске и Влада Швајцарске, који је значајно помогао ефикаснијем функционисању Савеза општина и градова Републике Српске. 
Значајно је нагласити да Извјештај о материјално-финансијском пословању СОГРС за 2022.годину једногласно усвојен и да је Савез позитивно пословао, у вези чега је посебно истакут допринос генералног секретара и Стручне службе Савеза, јер је највећи проценат материјалних трошкова Савеза покривен учешћем на пројектима са међународним организацијама.