Редовно 20.засједање Скупштине Савеза општина и градова Републике Српске  одржано је (12.05.2023.) у препуној конференцијској сали зграде Владе Републике Српске у Бања Луци, на којој су поред представника јединица локалне самоуправе присуствовали Сенка Јујић, министар управе и локалне самоуправе, Зора Видовић, министар финансија, Петар Ђокић, министар енергетике и рударства, Весна Трављанин, директорица Савеза опћина и градова Федерације БиХ, Раденко Комљеновић, из Регулаторне комисије за енергетику, Јелена Поповић, помоћник министра финансија, Горан Штафетић, водитељ UNDP пројекта MEG, као и други гости.
 
У програмском дијелу Скупштине централна тема била је „Финансирање локалне самоуправе: проблеми, ризици и препоруке“, у вези чега су се присутнима обратиле Зора Видовић, министар финансија и Јелена Поповић, помоћник министра финансија, које су истакле најактуелније информације и процјене у вези јавних финансија у Републици Српској.
Имајући у виду да је поскупљење електричне енергије значајно утицало и на повећање трошкова јавне расвјете у општинама и градовима, с тим у вези на Скупштини су се обратили Петар Ђокић, министар енергетике и рударства и Раденко Комљеновић, из Регулаторне комисије за енергетику.
 
У оквиру програмског дијела Скупштине, одржан је и панел у којем су учествовали Сенка Јујић, министар управе и локалне самоуправе, Јелена Поповић, помоћник министра финансија, Мирослав Бојић, градоначелник Лакташа и Веселин Вујовић, начелник општине Билећа.
 
У радном дијелу Скупштина је једногласно усвојила Извод из Записника са 19. Скупштине,  Извјештај о раду СОГРС за 2022.годину и Извјештај Надзорног одбора о материјално-инансијском пословању СОГРС за 2022.годину. Скупштина је посебно истакла допринос генералног секретара и Стручне службе Савеза, јер је највећи проценат материјалних трошкова Савеза покривен учешћем на пројектима са међународним организацијама.