Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) upućuje poziv trenerima i konsultantima iz Bosne i Hercegovine (BiH) za podnošenje prijave za učešće u programu treninga trenera iz oblasti izrade strateških dokumenata u Republici Srpskoj (RS).
Uspješno završen trening program će biti preduslov za prijavljivanje na javne oglase ADU RS i MULS RS za pružanje trenerskih usluga, te trenerskih i konsultantskih usluga iz oblasti izrade strateških dokumenata u RS, koje organizuje ILDP direktno ili u saradnji sa partnerskim institucijama u RS.
Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) je zajednički projekat Vlade Švajcarske i UNDP-a koji ima za cilj osnažiti lokalni razvoj kroz uvođenje sistemskog pristupa strateškom planiranju, implementaciji, praćenju i vrednovanju (evaluaciji) realizacije razvojnih planova, te harmonizaciji sistema planiranja na lokalnom nivou sa onim na višim nivoima vlasti.
https://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/vijesti/2021/poziv-trenerima-i-konsultantima-iz-bosne-i-hercegovine-za-uestvo.html