Dana 28. septembra 2023.godine, u prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo organizovano je druženje predstavnika Saveza opština i gradova Republike Srpske i medija, tokom kojeg je promovisan konkurs za izbor najboljeg medijskog priloga pod nazivom "Život je u lokalnoj zajednici".
Konkurs je otvoren do 8. oktobra, a teme su zaštita životne sredine, rodna ravnopravnost, unapređenje položaja ranjivih grupa, privlačenje investicija i uključivanje građana u proces donošenja odluka na lokalnom nivou.
Raspisivanjem konkursa Savez želi da istakne važnost uloge lokalnih vlasti u ovim oblastima radi poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima, ali i medija koji izvještavaju o lokalnim zajednicama.
Mediji i novinari koji ozbiljno i profesionalno obavljaju svoj posao od ogromne su važnosti za svaki nivo uprave, a pogotovo lokalni.
"Bez njihovog izvještavanja bilo bi neuporedivo teže u javnosti afirmisati sve ono što radimo, ali i prepoznati određene negativne pojave na koje je potrebno reagovati"- izjavio je tok prilikom predsjednik SOGRS Ljubiša Ćosić.
Nadam se da će se mediji i naši novinari iz Istočnog Sarajeva odazvati na ovaj poziv Saveza i napraviti priče koje će nama iz lokalne uprave biti svojevrsni putokaz u budućem radu kada je riječ o temama koje su obuhvaćene konkursom-rekao je predsjednik Ćosić".