82. sjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske, održana je 08.12.2023.godine u Banja Luci, sa početkom u 11,00 sati, u Konferencijskoj sali Vlade Republike Srpske, sa sljedećim dnevnim redom:                
1. Izvod iz Zapisnika sa 81.telefonske sjednice Predsjedništva;
2. Izvod iz Zapisnika sa 80.sjednice Predsjedništva;
3. Prijedlog Programa ekonomskih reformi za period 2024.-2026.godina;
4. Prijedlog Budžeta Republike Srpske za 2024.godinu;
5. Plan mreže zdravstevnih ustanova u Republici Srpskoj;                          
6. Informacija Radne grupe za izmjene Zakona o komunalnoj policiji;
7. Prijedlog Odluke o formiranju „Foruma predsjednika lokalnih skupština“;
8. Informacija o istraživanju zadovoljstva članica radom Saveza opština i gradova Republike Srpske;
9. Informacija o aktivnostima u vezi sistema kvaliteta CAF za JLS;           
10. Verifikacija imenovanja članova Odbora Saveza opština i gradova Republike Srpske;
11. Inicijativa za izmejene i dopune Zakona o koncesijama, 12. Razno.
            Sjednici su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Srpske, dr Radovan Višković, miniistar finansija Zora Vidović, sa saradnicima, ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, sa saradnicima, predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite,  Agencije za državnu službu i drugi.
            Sjednicom je predsjedao Mirko Ćurić, gradonačelnik grada Trebinje i potpredsjednik Predsjedništva, koji je upoznao premijera Viškovića  sa najvažnijim zaključcima Predsjedništva Saveza: održavanje sastanka delegacije Saveza sa premijerom Viškovićem i ministrom finansija; održavanje sastanka načelnika nerazvijenih/izrazito nerazvijenih opština sa premijerom Viškovićem i ministrom finansija; povećanjem granta za nerazvijene /izrazito nerazvijene opštijne sa 3.300.000KM na 5.000.000.KM; da u Komisiji za kapitalne investivije Vlade Rs bude i predstavnik Saveza i slično.
            Premijer Vlade Republike Srpske, dr Radovan Višković, informisao je Predsjedništvo Saveza o najvažnijim aspektima Programa ekonomskih reformi za period 2024.-2026.godina i Prijedlog Budžeta Republike Srpske za 2024.godinu, naglasivši da Vlada pomaže narazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama i mimo budžetskog granta, kroz razne druge oblike finansijske i materijalne pomoći.
            Predsjedništvo je informisano i o istraživanju zadovoljstva članica radom Saveza, koje je sprovedeno u toku 2023.godine i čije će se preporuke integrisati u planske dokumente za narednu godinu.
            Predsjedništvo je usvojilo inicijativu grada Trebinje i opština: Gacko, Bileća, Višegrad, Mrkonjić Grad, Višegrad i Ugljevik, za izmjene i dopune Zakona o koncesijama, u cilju adekvatnijeg učešća lokalnih zajednica u prihodina od koncesija.