LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian
Kalendar događanja Print Email help
Pregledaj Danas
Nadolazeće ovaj mjesec
Prethodni mjesec Prethodni dan
Sljedeći dan Sljedeći mjesec
III Kongres lokalne samouprave Republike Srpske
četvrtak, 23 Decembar 2010, 11:00
Do Petak, 24 Decembar 2010
događaj unio  Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Hitovi : 1939

Savez opština i gradova Republike Srpske Vas poziva da prisustvujete:

III Kongresu lokalne samouprave Republike Srpske“

Teslić, hotel „Kardial“, 23. i 24. decembar 2010. godine

Predsjedništvo saveza prepoznalo je održavanje događaja pod nazivom: III Kongres lokalne samouprave Republike Srpske“, kao značajan momenat za svoje članice, kada će, okupljeni na jednom mjestu predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz jedinica lokalne samouprave Republike Srpske raspraviti o problemima, razmijeniti iskustva i predložiti rješenja na bazi tema koje će biti prodiskutovane.

Glavna tema Kongresa je: "Jačanje građanskog učešća na lokalnom nivou ". Lokalni nivo vlasti je najbliži građanima i uticaj građana u procesu donošenja odluka na lokalnom nivou je bitan preduslov za demokratsku upravu. Međutim, u Republici Srpskoj, učešće građana u odlučivanju u lokalnim zajednicama direktno i indirektno je na veoma niskom nivou. Teoretski, građani mogu da učestvuju u odlučivanju kroz građanske inicijative, skupove građana i lokalne referendume, ali čak i ti oskudni propisi nisu implementirani u stvarnom životu. Uostalom, ni lokalni službenici, niti građani nisu informisani o mogućnostima vezanim za učešće građana na lokalnom nivou. Kongres ima za cilj dostizanje većeg stepena decentralizacije vlasti kao i omogućavanje organima vlasti u opštinama i gradovima da svoju lokalnu zajednicu vode odgovorno, otvoreno i u skladu sa interesima i potrebama građana.

U okviru Kongresa, održati će se „X redovno zasjedanje Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske“.

Program rada Kongresa

I dan 23. decembar

11:00 – 18:00 Kongres - radni dio

20:00 - Svečana večera u restoranu

II dan 24. decembar – načelnici opština

09:00 – 12:00 X Redovno zasjedanje skupštine Saveza opština i gradova

Republike Srpske

Napomena:

Pravo učešća u radu Skupštine saveza imaju isključivo načelnici opština ili lica ovlaštena od strane načelnika opština, koja prilože punomoć.

Detaljnije informacije koje se odnose na raspored rada, smještaj učesnika i druge detalje biće Vam dostavljene naknadno i blagovremeno.

Molimo Vas da planirate Vaše vrijeme za ovaj događaj. Nadam se da ćemo i ubuduće korektno i uspješno sarađivati, želimo Vam puno uspjeha u Vašem budućem radu.

Uz uvažavanje i pozdrav.


Predsjednik saveza

Dragoljub Davidović

Lokacija : Hotel "Karidal" Teslić

Nazad

JEvents v1.5.5   Copyright © 2006-2010


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA