LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

NALAS- Mreža asocijacija i lokalnih vlasti jugoistočne Evrope

logoNalasNALAS je mreža asocijacija i lokalnih vlasti jugoistočne Evrope, koji danas okuplja 15 asocijacija iz zemalja jugoistočne Evrope, koje predstavljaju više od 4000 jedinica lokalne samouprave, i oko 80 miliona građana ove regije. Sekretarijat NALASA je u Skoplju i odgovoran je za koordinaciju i implementaciju aktivnosti.
Misija NALAS-a je da aktivno podržava proces decentralizacije u Jugoistočnoj Evropi, kroz jačanje i uspostavljanje saradnje između nacionalnih asocijacija lokalnih vlasti, i tako doprinese razvoju demokratije i stabilnosti u regionu i bržim i uspešnim integracijama u Evropsku uniju.
NALAS implementira regionalne inicijative za svoje članice i pomaže asocijacijama da postanu istinski partneri sa višim nivoima vlasti. NALAS se kroz pomoć asocijacijama i jedinicama lokalne samouprave pozicionira kao «centar razmjene znanja» u svrhu jačanja i daljeg napretka lokalne samouprave u jugoistočnoj Evropi.
Savez opština i gradova je jedan od osnivača NALAS-a, i aktivno učestvuje u aktivnostima putem svojih predstavnika.
Više informacija o NALAS-u možete naći na www.nalas.eu.

Iz foto galerije

2014-03-14-...
Image Detail
Sastanak_pr...
Image Detail
2015-05-28-...
Image Detail
IMG_2018072...
Image Detail
Socijalna_z...
Image Detail

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA