LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Aktuelnosti iz opštine Laktaši

grb-laktasiPosjeta najstarijim stanovnicima opštine Laktaši
Povodom obilježavanja 23.aprila, Dana opštine Laktaši, Načelnik opštine Laktaši i Predsjedica Skupštine opštine Laktaši, posjetili su najstarije stanovnike opštine i uručili im skromne poklone i novčanu pomoć. Najstarije stanovnice opštine Laktaši su Vujasin Boja iz Kobatovaca i Dušanić Dokija iz Kadinjana. 
Vujasin Boja iz Kobatovaca ima 101 godinu i živi sa kćerkom, dok Dušanić Dokija ove godine obilježava 100. rođendan i živi sa sinom u Kadinjanima. Milovan Topolović, načelnik opštine Laktaši istakao je da lokalna uprava nastoji vvoditi računa da pri obilježavanju Dana opštine sve grupacije stanovnika budu ravnomjerno zastupljene, te s tim u vezi ove godine je zajedno sa predsjednicom Skupštine opštine obišao najstarije stanovnike.
„Najstarijim stanovnicima opštine je najpotrebnija topla riječ i pažnja i mi smo ovom prilikom posjetili dvije gospođe i identifikovali 26 najstarijih stanovnika kojima smo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Laktaši uručili poklone i jednokratnu novčanu pomoć“, rekao je Topolović.
Predstavnici Centra za socijalni rad Laktaši obišli su zatim sve stanovnike opštine rođene u periodu od 1913. i 1924. godine, i odnijeli im prigodne poklone i novčanu pomoć.
2014-04-16-laktasiposjeta
 
Dan otvorenih vrata za učesnike osnovnih škola
Povodom obilježavanja 23. aprila, Dana opštine Laktaši 16.aprila 2014.g. su Opštinu posjetili učenici osnovnih škola sa područja opštine u okviru Dana otvorenih vrata Opštine Laktaši. Učenike su ugostili Načelnik opštine i Predsjedica Skupštine opštine i upoznali ih sa radom Administrativne službe opštine, Skupštine opštine i razvojem opštine Laktaši. Snježana Kelečević, predsjednica Skupštine opštine istakla je otvorenost lokalne uprave za inicijative i potrebe svih građana uključujući i osnovnoškolsku populaciju. Milovan Topolović, načelnik opštine upoznao je učenike o djelokrugu rada Administrativne službe, razvojnim projektima koji su u toku i načinu funkcionisanja uprave.U neformalnoj atmosferi učenici su upoznali nadležne u opštinskoj upravi o radu Savjeta učenika u svojim školama.
2014-04-16-laktasidan

 


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA