LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Saopštenje za javnost Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina

grb-bijeljina18.jun 2014.Stanje na području Grada Bijeljina se i dalje normalizuje. Stanje na poplavljenim područjima uz rijeku Savu takođe se postepeno stabilizuje. Vodostaj rijeke Save je u  porastu  i za prethodna 24 časa porastao je 18 cm.  Vodostaj rijeke Drine je takođe u porastu - protok u 14:00 časova na hidroelektrani u Zvorniku iznosio je 652 kubna metra u sekundi.
Na snazi je Odluka prema kojoj u naseljenim mjestima Velino Selo, Trnjaci, Jelaz, Ostojićevo, Balatun, Brodac, Batković - Klis, Vršani i Novi ostaje vanredna situacija.
Nastavljaju se radovi na sanaciji Savskog i Drinskog nasipa.
Vatrogasci Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina danas su angažovani na poslovima ispumpavanja vode u Ulici Dušana Radovića, CJB Bijeljina, Elektro-Bijeljini, OŠ „Knez Ivo od Semberije“, Dvorovima, Maloj Obarskoj, Etno-selu „Stanišići“ i Triješnici. Voda za piće je vožena u Dazdarevo, Karin  Put, Krivu Baru i granični prelaz Rača.
AD „Komunalac“ danas obavlja redovne aktivnosti sa 10 kamiona kojima odvozi komunalni i kabasti otpad sa područja Grada. Takođe se po potrebi angažuje fekalna cisterna.
Ekipe Doma zdravlja Bijeljina do 14 časova izvršile su dezinfekciju 12 domaćinstava na gradskom području i u Dvorovima (po pozivu). 
U kolektivnim centrima boravi ukupno 78 lica (Brodac - 38, Balatun - 25, Batković - 10 i Ostojićevo - 5 lica). Evakuisanom stanovništvu u prihvatnim centrima se redovno vrši distribucija hrane i vode za piće. Dostava hrane vrši se i po punktovima. Restoran Gradske Uprave danas je podijelio 160 toplih obroka.
Danas je izvršena podjela 10 tona stočne hrane iz robnih rezervi u Batkoviću, 5 tona kukuruza u Velinom Selu  i 5 tona u Ostojićevu. Takođe je podijeljeno 255 sjemenskih jedinica kukuruza u Crnjelovu, Velikoj Obarskoj, Popovima i Glogovcu. 
Popisne ekipe (12 ekipa) su zaključno sa jučerašnjim danom popisale 8.521 poplavljeni stambeni objekat, a danas dva mobilna nastavljaju popis po pozivima građana.     
Urađen je pregled oštećenih mostova na području Grada i dostavljen Područnom odjeljenju civilne zaštite Bijeljina. Takođe je dostavljen i kompletan Izvještaj o poplavama na području Grada Bijeljina.
U toku  jučerašnjeg dana i danas pristigla  je sledeća pomoć.
- Frankfurt (Njemačka) - 10 tona hrane za bebe
- Srpski kulturni i sportski centar Heilbron (Njemačka) - hrana, odjeća, voda, higijena, 45 madraca i 13 kreveta (ukupno oko 10 tona)
- Oxfam Country Office BiH (1200 konzervi, krem i slani štapići).

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA