LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Opština Gradiška-Ozvaničen početak rada primarnog voda vodovodne mreže u Mašićima

grb-gradiska20.jun 2014.g. U mjesnoj zajednici Mašići načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović i direktor Komunalnog preduzeća „Vodovod“ Gradiška Mićo Ristić zvanično pustili u rad glavni cjevovod vodovodne mreže od Dušanova do centra Mašića u dužini od 3.800 metara. Primarni vod, od Dušanova do centra Mašića, čiju  izgradnju je  finansirao Vodovod Gradiška, u iznosu od oko  170 hiljada KM,  trenutno omogućava  da se na vodovodnu mrežu priključi oko 50 domaćinstava iz Mašića. 
Izgradnjom vodovoda kroz Mašiće stvoreni su preduslovi za širenje vodovodne mreže prema potkozarskim selima, a daljim nastavkom ovih aktivnosti na vodovodnu mrežu moglo bi se priključiti oko 1.300 domaćinstava, odnosno 5 hiljada građana opštine Gradiška.
Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, istakao je da je Opština Gradiška u ovoj godini obezbijedila značajna finansijska sredstva za vodosnabdjevanje, te najavio nova investiciona ulaganja.
„Na jučerašnjoj sjednici Vlade RS odobreno je potpisivanje ugovora sa Evropskom investicionom bankom za kreditna sredstva u vrijednosti od 2.5 miliona KM, a na bazi toga kredita Opštini Gradiška će biti na raspolaganju bespovratna grantovska sredstva u iznosu od 1.8 miliona KM, dok će učešće Opštine biti 700 hiljada KM“, rekao je Latinović. On je dodao da je na ovaj način stvoren finansijski potencijal od oko 5 miliona KM, te da će sredstva od istog biti utrošena na izgradnju novog vodotornja u Žeravici, proširenje vodovodne mreže i završetak sekundarne kanalizacione mreže.
Latinović je najavio i skori završetak radova izgradnje vodovodne mreže u mjesnoj zajednici Jablanica.

„Sledeće nedelje privešće se kraju izgradnja prvog rezervoara u mjesnoj zajednici Jablanica, u toku su zemljani radovi na izgradnji drugog rezervoara, čime će se stvoriti preduslovi da sva domaćinstva u ovoj mjesnoj zajednici dobiju kvalitetnu vodu“, rekao je Latinović, te dodao da će se na ovaj način stvoriti preduslovi i da 30 domaćinstava mjesne zajednice Bijakovac  i mjesna zajednica Sovjak dobiju vodu. Direktor Komunalnog preduzeća „Vodovod“ Gradiška  Mićo Ristić, rekao je da je projektom vodosnabdjevanja potkozarskih sela, predviđena izgradnja oko 60 kilometara sekundarne vodovodne mreže, te da će veći dio biti izgrađen do kraja ove godine. Ristić je naglasio da je u završnoj fazi izrada glavnog projekta, kojim će biti precizirano koliko će novca biti potrebno, i dodao će u finasiranju izgradnje vodovoda u potkozarju, Vodovod učestvovati sa 50 odsto, a ostatak će platiti građani, prilikom priključka na vodovodnu mrežu.

2014-06-20-gradiska

 


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA