LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Konferencija za štampu gradonačelnika Bijeljine

grb-bijeljina24. jun 2014. Vlada je 40 dana poslije poplave odlučila da promijeni obrasce za popis štete, što je krajnje nelogično, a sem toga, za razliku od ostalih lokalnih zajednica, Gradska uprava Bijeljine prethodne sedmice nije bila pozvana na obuku za popis štete po toj novoj metodologiji, istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na današnjoj konferenciji za štampu:
-         Vlada traži da se šteta procjenjuje na osnovu pravilnika iz 2004. Na osnovu ovog pravilinka, to mogu odraditi samo ovlašćeni sudski vještaci građevinske struke. Na području Semberije ima preko 9.000 poplavljenih domaćinstava, pa čak i da uposlimo sve vještake koje imamo u Bijeljini, popis bi trajao više od tri mjeseca.
Gradonačelnik Mićić je izrazio nezadovoljstvo i načinom na koji pojedini mediji izvještavaju o pomoći koju Gradska uprava obezbjeđuje za mještane sela koja su najviše pogođena poplavama:
-         Gradska uprava svaki dan ulaže napore da ovim stanovnicima pomogne i olakša im probleme s kojima se suočavaju. Juče je u kuhinji hotela „Sveti Stefan“ u Banji Dvorovi spremljeno 1.450 toplih obroka, a danas će biti spremljeno 1.700 obroka za preko hiljadu porodica koje još uvijek ne mogu da kuvaju hranu u svojim kućama. Za spremanje hrane su iskorišteni svi kapaciteti Hotela, Gradska uprava daje sve potrebne namirnice i to su kvalitetni obroci, zaključio je Gradonačelnik.
Na ovoj konferenciji Gradonačelnik je podsjetio da je u toku zaprašivanje komaraca sa zemlje koje je dalo dobre rezultate, kao i da je juče u Bijeljinu dopremljena pomoć Crvenog polumjeseca Turske – dva šlepera namještaja koji će biti dodijeljen najugroženijim porodicama.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA