LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Obuka "Izrada planova održive urbane mobilnosti"

BIJELJINA,Etno Selo Stanišići, 26. jul 2018. god.- Savez opština i gradova Republike Srpske i saradnji sa  GIZ ORF u okviru  projekta  „Održiva urbana mobilnost u jugoistočnoj Evropi“ za  predstavnike gradova/opština organizovao je jednodnevnik trening/obuku na temu „izrade Plana održive urbane mobilnosti (POUM/SUMP). Trening je održan 26. jula 2018. godine u Bijeljini, Etno Selo Stanišići.
IMG 20180726 155600 resized 20180727 014946058
Cilj obuke je bio upoznavanje predstavnika gradova/opština sa konceptom održive urbane mobilnosti, koracima u izradi planova održive mobilnosti, iskustvima gradova iz regiona i Evrope u ovoj oblasti ali i dostupnim fondovima za oblast urbanog transporta. Predavači na obuci su renomirani stručnjaci za oblast održive urbane mobilnosti iz regiona.
Događaju prisustvovali predstavnici gradaova i opštine koji obavljaju poslove u vezi stambeno komunalnih poslova, prostornih i regulacionih planova i izvođenja putne infrastrukture. Pored predstavnika lokalnih zajednica događaju si prisustvovali predstavnici Društva prostornih planera u Republici Srpskoj koji su dali svoju podršku ovoj ali i narednim aktivnostima u ovoj oblasti.
Projekat je regionalnog karaktera te se slične aktivnosti istovremeno provode i u zemljama okruženja.Ovo je jedna u nizu od obuka koje su održane na ovu temu u prethodna dva mjeseca u zemljama regije, a koje učestvuju u ORF-EE projektu Održive urbane mobilnosti u državama Jugoistočne Evrope (JIE). Obuke u regiji su održane u saradnji sa partnerskim mrežama i cilj im je ojačati kapacitete lokalnih institucija u domenu energetske efikasnosti i zaštite klime.
IMG 20180726 091204
IMG 20180726 085413
 
 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA