LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Delegacija Saveza na sastanku sa mandatarom Vlade Republike Srpske

BANJA LUKA-27.11.2018.-Mandatar za sastav Vlade Republike Srpske, Radovan Višković sastao se danas sa predstavnicima Saveza opština i gradova Republike Srpske. Delegaciju Saveza predvodio je predsjednik ove organizacije Ljubiša Ćosić, a prisustvovali su i gradonačelnici Banjaluke i Prijedora Igor Radojičić i Milenko Đaković,kao i načelnik opštine Višegrad,Mladen Đurević i generalni sekretar Saveza, Aco Pantić. 
Na sastanku je razgovarano o procesu formiranja izvršne vlasti i izraženo je uvjerenje da će nova Vlada biti konstituisana u predviđenom roku. Ocijenjeno je da je komunikacija između lokalnih i republičkih vlasti u prethodnom periodu bila dobra, te da će se nastaviti sa aktivnostima na dodatnom unapređenju partnerskog odnosa koji je od presudnog značaja za razvoj i unapređenje uslova života svih građana u Srpskoj.
Sagovornici su razmijenili mišlјenje o aktuelnim temama i određenim zakonskim rješenjima koji se tiču lokalnih zajednica, kako bi se u narednom periodu zajednički definisale odgovarajuće mjere, naročito kada je riječ o podršci razvoju privrednih aktivnosti i otvaranju novih radnih mjesta u gradovima i opštinama širom Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.
Konsultacije sa novim mandatarom
Konsultacije sa novim mandatarom2
Izvor informacija:rtrs.tv 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA