LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Najava: Radionica „Monitoring javnih nabavki u BiH“

U Sarajevu u Hotelu Bristol (Ul. Fra Filipa Lastrića 2, 71000 Sarajevo) 21. decembra 2018. godine sa početkom u 11h biće održana radionica „Monitoring javnih nabavki u Bosni i Hercegovini”.
Ovom prilikom biće prezentovana brošura „Monitoring javnih nabavki u BiH“ koja ima za cilj da pruži informacije o uobičajenim greškama ugovornih organa u provođenju postupaka javnih nabavki kako bi se te greške u budućnosti prevenirale, te da pruži informacije o praksama i načinima zaštite prava ponuđača, kao i da motiviše mala i srednja preduzeća na veće uključivanje u proces javnih nabavki. Nadalje, brošura bi trebala da bude izvor informacija za organizacije civilnog društva koje su aktivne u oblasti borbe protiv korupcije u javnim nabavkama.
Jedna od osnovnih pretpostavki na kojima počiva i priprema brošure odnosi se na činjenicu da prepreke sa kojima se suočavaju mala i srednja preduzeća u BiH prilikom provođenja postupaka javnih nabavki često nisu „slučajne“ te su rezultat određenih nepravilnosti i zloupotreba koje narušavaju integritet javnih nabavki i dovode do pojave korupcije. Stoga će ova radionica biti prilika za diskusiju o tome šta je neophodno poduzeti kako bi se jačala funkcija monitoringa i time smanjili problemi u sprovođenju postupaka javnih nabavki za ugovorne organe ali i ponuđače na području BiH.
Radionica se organizuje uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva u okviru projekta “Jačanja učešća malih i srednjih preduzeća u sistemu javnih nabavki i kapaciteta lokalnih ugovornih organa u BiH”, kojeg implementira konzorcijum firmi na čelu sa PricewaterhouseCoopers d.o.o Sarajevo (PwC).
Svoje učešće možete potvrditi najkasnije do 20. decembra 2018. godine (do 12h) na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a ista adresa je na raspolaganju ukoliko trebate dodatne informacije o ovoj radionici.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA