LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Održan sastanak Mreža koordinatora za rad sa mjesnim zajednicama

BIJELJINA-U četvrtak, 21. marta 2019. godine u Bijeljini je održan zajednički sastanak Mreža praktičara/koordinatora zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave koji se bave poslovima mjesnih zajednica, u organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske i Saveza općina i gradova Federacije BiH, a uz podršku Projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini", koji finansiraju Vlade Švajcarske i Švedske, a provodi Razvojni program ujedinjenih nacija - UNDP. 
Na sastanku je predstavljena Metodologija rada mjesnih zajednica - set dokumenata koji su rezultat projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini". Panel diskusija sastanka se fokusirala na pitanja finansiranja potreba mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini uključujući izazove i probleme u procesu planiranja i trošenja sredstava namijenjenih za finansiranje poslova mjesnih zajednica.
Zaključke sa sastanka možete preuzeti OVDJE
Sastanak Mreža koordinatora
 
 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA