LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Javni poziv za odabir trenera za sprovođenje obuke na temu upravljanje projektnim ciklusom za organizacije civilnog društva

Savez opština i gradova Republike Srpske (Savez) u okviru projekta „Jačanje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou“ raspisuje javni poziv za izbor trenera koji će pružiti usluge obuke iz oblasti Upravljana projektinim ciklusom (PCM) za organizacije civilnog društva (OCD) u opštini Modriča. 
Aktivnosti projekta Jačanje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou naslanjaju se na Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
Cilj ReLOaD projekta je jačanje partnerstava lokalnih vlasti i civilnog društva na Zapadnom Balkanu širenjem od strane Saveza i služit će predavaču za pripremu za izvođenje obuke. Nakon pregleda, trener će prilagoditi paket obuke za učesnike, uključujući sve relevantne prateće materijale (dnevni red, prezentacije, brošure, druge referentne materijale). Obrasce za procjenu poslije obuke će obezbijediti Savez. Pored ovih tehničkih modifikacija, od predavača se traži da razvije primjenjive studije slučaja i grupne vježbe koje će biti uključene u postojeće materijale. Relevantni materijali će biti odobreni od strane Saveza prije izvršenja obuke.
2. Realizacija obuke 
Trener će provesti PCM obuku za OCD iz opštine Modriča. Trajanje treninga je 1,5 dan dok je za pripremu i izvještavanje predviđeno jedan dan. Predviđeni broj polaznika po treningu je između 10 - 20. Obuka će se održavati u prostorijama JLS i treba biti interaktivna, potičući učesnike da se angažuju, postavljaju pitanja i raspravljaju. Obuka treba pružiti učesnicima relevantno znanje i vještine koje će im omogućiti da osmisle projektne ideje, uspješno napišu i realizuju projekat.
Nakon realizacije obuke, trener će sprovesti evaluaciju (koja će obuhvatiti ocjenu sadržaja obuke, kvalitet trenera i metode obuke, te procjenu stečenog znanja). Mjesto i logistika obuke bit će osigurana od strane Saveza, odnosno opštine Modriča.
3. Izvještavanje 
Po završetku obuke, trener će pripremiti završni izvještaj provedenu obuku koji će uključivati, ali neće biti ograničeni na: ciljeve obuke i postignute rezultate, broj polaznika, analizu znanja prije i nakon obuke, naučene lekcije i preporuke, evaluaciju učinka obuke, evidenciju postavljanih pitanja, itd. Svi predstavljeni podaci o učesnicima trebaju biti podijeljeni po polu. Nacrt izvještaja treba dostaviti Savezu na jednom od službenih BH jezika na latinici (MS Word elektronska verzija). Konačna verzija izvještaja mora uzeti u obzir sve komentare koje je dao Savez.  
Svrha
Svrha obuka je jačanje kapaciteta lokalnih OCD-a da osmisle i implementiraju projekte koji doprinose lokalnom razvoju i pružanju usluga.
Trening će se održati u opštini Modriča.
Od trenera se očekuje da obavi sljedeće zadatke:
1. Izvrši pregled pripremljenog materijala i spremi za obuku
2. Realizuje obuku          
3. Izradi izvještaj.
1. Pregled materijala i priprema za obuku  
Konsultanti će izvršiti uvid u sve pripremljene dokumente vezane za zadatak, uključujući program obuke za PCM za OCD, LOD metodologiju i drugo. Ovi materijali će biti obezbijeđeni
Vremenski okvir: 
Krajnji rok za realizaciju obuke je 25.04.2019. godine. 
Krajnji rok za dostavu završnog izvještaja je 4.05.2019. godine.  
Od trenera se očekuje da:
- Posjeduje reference kojima može dokazati vještine vezane za osmišljavanje i izvođenje treninga;
- Poznaje rad organizacija civilnog društva;
- Posjeduje relevantno i dokazano profesionalno iskustvo u pružanju PCM obuka;
- Posjeduje iskustvo u korišćenju MS Office-a (MS Word, Excel i PPP, itd.) i pisanju izvještaja;
- Prethodno iskustvo sa UNDP-om i Savezom je prednost. 
Opšti uslovi:
- Da su državljani Bosne i Hercegovine;
- Da su stariji od 18 godina.  
Potencijalni kandidati su dužni dostaviti sljedeće dokumente:
- Biografiju (CV) na jednom od službenih BHS jezika, sa posebnim naglaskom na oblast javnog poziva;
- Referentnu listu kojom se dokazuju očekivane kvalifikacije;
- Validan certifikat PCM trenera od renomirane institucije;
- Popunjen prijavni obrazac;
- Kopiju lične karte;
- i drugu dokumentaciju kojom se može dokazati ispunjavanje uslova za vršenje ekspertskih usluga iz oblasti za koju je raspisan javni poziv.  
Popunjen prijavni obrazac, uz priložene dokaze o ispunjavanju uslova, dostaviti putem e-maila na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili pošte na sljedeću adresu:
Savez opština i gradova Republike Srpske
Gavrila Principa 11/Nušićeva 1, 76300 Bijeljina
s naznakom „Za javni poziv", najkasnije do 22.04.2019. godine.
Za dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na telefon broj: 055/220-270, kontakt osoba Goran Rakić
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Obrazac za prijavljivanje možete preuzeti ovdje...

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA