LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Obuka predstavnika organizacija civilnog društva opštine Modriča na temu Upravljanje projektnim ciklusom – PCM

MODRIČA-Savez opština i gradova Republike Srpske u okviru projekta „Jačanje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou“ organizovao je dvodnevnu obuku za predstavnike organizacija civilnog društva sa područja opštine Modriča. Aktivnosti projekta Jačanje građanskog učešća i transparentnosti na lokalnom nivou naslanjaju se na Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).
Obuka je održana 23. i 24. aprila 2019.godine u sali skupštine opštine Modriča. Obuci je prisustvovao 21 predstavnik organizacija civilnog društva kao i 3 službenika opštinske uprave. Obuku je pripremila i izvodila Indira Prljača akreditovani trener za Upravljanje projektnim ciklusom.
Svrha obuka je jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva da osmisle i implementiraju projekte koji doprinose lokalnom razvoju i pružanju usluga. Učesnici obuke unaprjedili su znanja u oblasti osnovnih faza upravljanja projektnim ciklusom i stekli vještina u analizi problema i zainteresovanih strana kao osnove za razvijanje prijedloga projekta. Razumijevanje procesa izrade logičkog radnog okvir (LRO), plana aktivnosti i budžeta kao i razumijevanje osnovnih elemenata projektne aplikacije i uloge monitoringa i evaluacije u procesu provođenja projekta takođe su bile teme koje su obrađene u toku obuke.
Obuka Modriča web

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA