LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Evropska sedmica mobilnosti 2019 – Krećimo se zajedno!

U ponedjeljak 16.9.2019. godine, počinje 18. po redu Evropska sedmica mobilnosti.
Kampanja koja se održava od 16. do 22. septembra svake godine, organizuje Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, nastojeći da poboljša kvalitet života kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog urbanog transporta.
Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju. Tema za 2019. godinu je predstavljena sloganom ,,Krećimo se zajedno!’’.
Pozivamo opštine i gradove koji organizuju aktivnosti tokom ove sedmice da prijave svoje učešće putem internet stranice www.mobilityweek.eu.
U prošlogodišnjoj kampanji Evropske sedmice mobilnosti učestvovalo je 2,792 opština i gradova iz 54 zemlje.
Preduzeća, udruženja građana, škole i drugi akteri, uključujući i gradove koji žele da se uključe u kampanju Evropske sedmice mobilnosti, takođe su pozvani da registruju svoje akcije mobilnosti putem pomenute internet stranice.
Akcija za mobilnost je svaka akcija koja promoviše ideju održive urbane mobilnosti. Može se ograničiti na određeni dan ili trajati nekoliko sedmica/mjeseci i može se održati u bilo kojem trenutku u godini.
Za više informacija o ovoj temi kontaktirajte Nacionalnog koordinator za Evropsku sedmicu mobilnosti za Bosnu i Hercegovinu, Tihomir Dakić – Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli tel. 051 433 140

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA