LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Obilježen Dan evropske saradnje

BANJA LUKA-Dan evropske saradnje obilježen je 18.10. 2019. godine u Banjoj Luci tokom kojeg su prisutni u Kamenoj kući tvrđave Kastel imali priliku da se upoznaju sa Interreg programom prekogranične saradnje, rezultatima i iskustvima finansiranih projekata, kao i o umrežavanju potencijalnih korisnika ovog programa.
Posjetioci su u Kamenoj kući tvrđave Kastel imali priliku da učestvuju u nizu prigodnih aktivnosti, među kojima su bili interaktivna izložba i video projekcije koje su pokretali gosti uz pomoć ciklokina.
Moto ovogodišnjeg obilježavanja Evropskog dana saradnje bio je Evropa si ti (“Europe is you”), s ciljem isticanja uloge građana i lokalne zajednice u Evropskoj uniji.
Obilježavanje Evropskog dana saradnje u BiH je organizivano u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014 – 2020 kojim upravlja Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Republike Hrvatske, a u sprovođenju učestvuju Direkcija za evropske integracije u BiH i Kancelarija za evropske integracije u Crnoj Gori.
Evropski dan saradnje obilježava se svake godine od 2012, s ciljem da ukaže na uspjehe regionalne saradnje i važnost dobrosusjedstva kao temeljnih vrijednosti EU.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA