LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Održana 49. sjednica Predsjedništva SOGRS

logo_SOGRSU Administrativnom centru Vlade RS u Banja Luci, 17. aprila 2013. godine održana je 49. sjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova RS. Pored članova Predjedništva, generalnog sekretara i drugih predstavnika Saveza i MULS-a, sjednici su prisustovali i Ministrica uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, pomoćnica Ministrice Milanka Šopin, predsjednik Udruženja komunalnih i uslužnih djelatnosti pri Privrednoj komori RS -dr Branko Baroš i sekretar ovog Udruženja Stanko Ivaštanin.
Na sjednici je razmatran Sporazum o saradnji Saveza opština i gradova RS i Saveza općina i gradova Federacije BiH sa Stalnom konferencijom opština i gradova Srbije, Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama, Inicijativa za izmjene i dopune Zakona o poštanskim uslugama RS, Prijedlog Odluke o kriterijimuma za ocjenu stepena razvijenosti JLS u RS, inicijative više opština u RS u vezi sa obezbjeđivanjem sredstava za posebne namjene, kao i inicijativa za kompenzaciju obaveza/potraživanja između lokalnih i centralnih vlasti u RS.
Ministrica Rešić upoznala je članove Predsjedništva sa Nacrtom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi i Nacrtom Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o statusu funkcionera u JLS, koji će se uskoro naći na dnevnom redu Narodne skupštine RS.
Na sjednici su izabrani i novi članovi Nadzornog odbora SOGRS.
U pauzi sjednice Predsjedništva održana je kratka konferencija za medije na kojoj su izjave dali Ministrica Rešić i Predjednik Predsjedništva Mićo Mićić.
Ova sjednica Predsjedništva bila je i prilika da predstavnici firme INT-WARE iz Prijedora predstave svoj informacioni sistem za objedinjenu naplatu komunalnih usluga.


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA