LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

OEBS misija u BiH potpisala sporazume o jačanju saradnje sa savezima opština i gradova

SARAJEVO, 19. JUNA /SRNA/ - Misija OEBS u BiH potpisala je sa savezima opština i gradova Republike Srpske i Federacije BiH /FBiH/ sporazume o partnerstvu koji će ojačati saradnju saveza sa skupštinama opština i opštinskim vijećima i intenzivirati međuopštinsku i međuinstitucionalnu saradnju u BiH.

Savezi opština i gradova su tijela koja predstavljaju platformu za razmjenu znanja i najboljih primjera iz prakse između jedinica lokalne samouprave i koja lobiraju za ostvarenje opštinskih interesa kod viših nivoa vlasti, saopšteno je iz Misije OEBS.
OEBS ima dugogodišnju saradnju sa savezima opština i gradova, te u skladu sa njihovim ključnim strateškim prioritetima da predstavljaju i zastupaju interese jedinica lokalne samouprave Misija nastavlja da radi sa savezima opština i gradova na pružanju podrške i usluga predstavničkim organima na lokalnom nivou, navodi se u saopštenju.
Oblasti saradnje koje su naznačene u sporazumima o partnerstvu utvrđene su zajedno sa savezima opština i gradova i drugim institucijama u BiH.
Ova inicijativa je dio OEBS-ovog tematskog programa posvećenog lokalnoj upravi, u okviru kojeg se radi na konsolidaciji dostignuća u dobroj upravi u BiH. 

2013-06-19 potpisivanje  sporazuma osce 12013-06-19 potpisivanje  sporazuma osce 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA