LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Održana 50. sjednica Predsjedništva saveza

logo savez novi1U Banjaluci je 17. jula 2013. godine održana 50. sjednica Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske. Pored članova Predsjedništva, Generalnog sekretara i drugih predstavnika Saveza, sjednici su prisustvovali i Ministar zdravlja i socijalne zaštite Slobodan Stanić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Darko Tomaš, Ministar prosvjete i kulture Goran Mutabdžija, pomoćnica Ministrice uprave i lokalne samouprave Milanka Šopin, predsjednik Društva bibliotekara Republike Srpske Stojka Mijatović i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete i kulture te predstavnici međunarodnih organizacija OSCE -a i UNDP-a.
Na sjednici su razmatrani prednacrt Zakona o bibliotečko-informativnoj djelatnosti i Inicijativa Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Fonda zdravstvenog osiguranja o uključivanju Domova Zdravlja u trezorski sistem poslovanja. Pored toga, Predsjedništvo je razmatralo probleme sa kojima se opštine i gradovi suočavaju kad je u pitanju finansiranje jedinica lokalne samouprave.
Predsjednik Saveza opština i gradova RS Mićo Mićić i predsjednik republičke Privredne komore Borko Đurić potpisali su ovom prilikom Memorandum o saradnji sa ciljem poboljšanja privrednog ambijenta u opštinama i gradovima Srpske.
Ova sjednica bila je prilika da se predstave i aktuelni projekti koje Savez implementira. Tako su prezentaciju održali Ljiljana Perkušić ispred OSCE-a i predstavila projekat “Podrška Savezima u Bosni i Hercegovini – AMCS” i Namik Hadžalić ispred UNDP-a predstavljajući projekat “Jačanje lokalne demokratije – LOD III”. Članovi Predsjedništva upoznati su i sa aktivnostima projekta “Integrisani lokalni razvoj – ILDP” koji Savez implementira uz podršku UNDP-a.2013-17-07 50sjednica predsjednistva
2013-17-07 memorandum prkomora sogrs

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA