LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Saradnja sa dijasporom u Švedskoj

U organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske, 24. jula 2013.godine održan je sastanak sa predsjednikom nevladine organizacije „Biro Republike Srpske u Švedskoj“, Mihajlom Buvačom koga su ugostili predsjednik Saveza opština i gradova RS, Mićo Mićić i generalni sekretar Saveza opština i gradova RS, Aco Pantić.

Jačanje saradnje Saveza i lokalnih vlasti u Republici Srpskoj sa iseljeničkim organizacijama i ljudima porjeklom iz Republike Srpske u Švedskoj bile su glavne teme razgovora.  

Na sastanku je zaključeno da je rad na očuvanju maternjeg jezika i nacionalne kulture, prije svega kod mlađih generacija u dijaspori, polazna osnova za održavanje veza između dijaspore i matice, a da će osjećaj pripadnosti istom narodu pospješiti i ulaganja iseljenika u privredu Republike Srpske. Predsjednik "Biroa Republike Srpske u Švedskoj" Mihajlo Buvač je apelovao da se u Štokholmu otvori službeno predstavništvo Republike Srpske, kako bi i na taj način bilo olakšano proširenje poslovnih veza naših iseljenika za zavičajem.

Predsjednik SOGRS Mićo Mićić je najavio da će za sljedeću sjednicu Predsjedništva SOGRS biti spremljen nacrt sporazuma sa "Biroom Republike Srpske u Švedskoj" kojim će biti predviđena saradnja s ovom nevladinom organizacijom i srpskom dijasporom u Švedskoj.

Svedska


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA