LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Predsjedništvo saveza održalo svoju 52. sjednicu

logo savez novi1Četvrtog aprila 2014. godine, Predsjedništvo saveza opština i gradova Republike Srpske održalo je 52. sjednicu u Maloj sali grada Istočno Sarajevo. Od ukupno deventnaest članova Predsjedništva, sjednici je prisustovalo šesnaest članova.
Na dnevnom redu sjednice nalazio se izvještaj generalnog sekretara o radu Saveza za 2013. godinu koji je usvojen. Takođe, razmatrana je informacija o finansiranju jedinica lokalne samouprave čiji zaključak ide u pravcu održavanja tematske sjednice sa ministarstvom finansija na kojoj bi se raspravljalo o finansiranju JLS, analizi raspodjele prihpda od PDV-a, Zakonu o koncesijama i Zakonu o zaduženju. Diskutovalo je Predsjedništvo i o suzbijanju nelegalnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju. Usvojena je Informacija o analizi primjene Zakona o uređenju prostora i građenju i Informacija o bezbjednosti saobraćaja u lokalnim zajednicama.
2014-04-04-predsjednistvo2
Na dnevnom redu Predsjedništva nalazila se i informacija o troškovima javne rasvjete koja je usvojena uz napomenu da se uputi zahtjev za smanjenje cijena KWh za javnu rasvjetu prema Elektroprivredi i izmjenu zakonke regulative da bi se omogućilo uvođenje zajedničke naplate uz preporuku za zamjenu postojeće za LED rasvjetu. Zatim, članice su pozvane od strane Predsjedništva da apliciraju u programu Mreže za povoljno poslovno okruženje-BFC. Članovi Predsjedništva usvojili su  Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju SOGRS za 2013. godinu, Izvještaj o naplati članarina SOGRS u 2013. godini, Plan rada i aktivnosti SOGRS u 2014. godini i Plan prihoda i rashoda SOGRS u 2014.
2014-04-04-predsjednistvo1
Pored mnogobrojnih tačaka dnevnog reda o kojima se diskutovalo na sjednici, usvojena je i Rezolucija opštine Zvornik za dobijanje statusa grada. Prezentovana je i usvojena Informacija o provođenju projekta “Podrška savezima opština i gradova-AMCS” i Informacija o Standardima sistema obuka u okviru projekta „Sistema obuke za JLS u RS“ i dokumenti izrađeni u sklopu projekta:
-Pravilnik o standardima obuke i stručnog usavršavanja izabranih zvaničnika u jedinicama lokalne samouprave i postupku odobravanja programa stručnog usavršavanja;
-Pravilnik o izboru izvođača obuke i stručnog usavršavanja za izabrane zvaničnike u jedinicama lokalne samouprave i njihovim pravima i obavezama.
2014-04-04-predsjednistvo3
Predsjedništvo je podržalo i incijativu EDA-e da se u sklopu  aktuelne obuke za novoizabrane zvaničnike JLS uvrsti tema koja se odnosi na principe odgovornosti, otvorenosti i čestitosti kao najvažnijih stubova dobrog upravljanja.
2014-04-04-predsjednistvo4
2014-04-04-predsjednistvo5
 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA