LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Predsjednik Saveza izabran za potpredsjednika Mreže NALAS

logo savez novi1Na 9. Generalnoj skupštini Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope – NALAS, održanoj u period od 10-11.aprila 2014.g. u Sarajevu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je ujedno predsjednik Saveza opština i gradova RS,  izabran je za potpredsjednika ove organizacije. Za predsjednika NALAS-a je izabran Đuro Bukvić, načelnik opštine Lukač iz Hrvatske.
Pored izbora novog rukovodstva, na Generalnoj skupštini NALAS-a su razmatrani finansijski kapaciteti lokalnih vlasti u jugoistočnoj Evropi, poboljšanje pružanja usluga članicama, učešće građana na lokalnom nivou, podrška mladima, kao i načini za bolje korišćenje sredstava EU. Skupština je takođe bila prilika da se razmjene iskustva i sagledaju dobre prakse opština i gradova iz regiona, a najavljen je i sledeći sajam lokalnih samouprava NEXPO 2015 koji će biti održan u bugarskom gradu Plovdiv naredne godine.
Pored predsjednika Saveza opština i gradova Republike Srpske Miće Mićića, SOGRS su na Skupštini NALAS-a predstavljali potpredsjednik Nenad Samardžija i generalni sekretar Aco Pantić.
2014-04-10-Obracanje gradonacelnika Bijeljine Mice Micica na skupstini NALAS-a

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA