LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Studijska posjeta Švedskoj

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini” u periodu od 5. do 8. decembra 2016.godine organizovana je studijska posjeta Švedskoj. U posjeti su  učestvovali 17 načelnika i gradonačelnika iz BiH, predstavnici Saveza opština /općina i gradova Republike Srpske i Fedracije Bosne i Hercegovine i UNDP-a.
Tokom posjete, Geteborgu i Borasu, učesnici su se upoznali sa švedskim sistemom lokalne uprave, fiskalnim pravnim i administrativnim okvirom u donošenju odluka. Organizatori skupa predstavili su analizu stanja i trendova u vezi sa učestvovanjem građana u Švedskoj u upravljanju na lokalnom nivou, kao i ulogu Skupštine okruga u decentralizovanom odlučivanju. Bilo je riječi i o načinima uvođenja građana u procese upravljanja, te smjernicama kako da se poboljša dijalog između građana i vlasti.
Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ predstavlja zajedničku inicijativu Vlade Švajcarske i Švedske, a implementira ga Razvojni program ujedinjenih nacija  (UNDP) i  realizuje se od aprila 2016.  do jula 2019. godine.
2016-Studijska posjeta Švedskoj

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA