LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Pokretanje projekta “Jačanje saveza opština i gradova u BiH”

SARAJEVO-23. januara 2017.g. Potpisani su sporazumi između partnera za pokretanje projekta "Jačanje entitskih saveza opština i gradova u Bosni i Hercegovini". Projekt će se usredotočiti na institucionalni razvoj i organizaciono jačanje oba saveza opština u Bosni i Hercegovini za efikasno ispunjavanje svoje osnovne funkcije, u skladu s prioritetnim područjima definisanim u njihovim strateškim planovima.
Projekt je zajednička inicijativa i financira ga Vlada Švedske i Vlada Švajcarske. Projekat će se provoditi od strane Švedske asocijacije lokalnih vlasti i regija, Salar, koji će pružiti smjernice i stručnost savezu u oba entiteta.
Početno trajanje ovog projekta je 4 godine, kako bi se ispunila misija jačanja i stvaranja više održivih institucija uz visoki kvalitet i postepeno mijenjanje culture organizacije.
Marie Bergström, šef razvojne saradnje u Ambasadi Švedske u BiH je istakla da joj je drago da je projekt konačno pokrenut i očekujući dobre projektne rezultate. "Ovo je prilika da Bosna i Hercegovina pojača saradnju između entiteta, stvori direktnije učešće građana na lokalnom nivou, a to je veliki korak prema Evropskoj uniji sa više lokalnih samouprava".
amc sida

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA