Савез општина и градова Републике Српске (Савез) у оквиру пројекта „Јачање капацитета и транспарентности локалних власти у Републици Српској“ расписује Јавни позив за избор тренера који ће пружати услуге обуке из области Управљања пројектним циклусом (PCM) за организације цивилног друштва (ОЦД) у граду Источно Сарајево и граду Приједор.
Пројекaт Јачање грађанског учешћа и транспарентности на локалном нивоу проводи се у оквиру Регионалног програмa локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД), који финансира Европска унија (ЕУ), а спроводи Развојни програм Уједињених нација (UNDP).
Циљ ReLOaD пројекта је јачање партнерства локалних власти и цивилног друштва на Западном Балкану. Након прегледа материјала, тренер ће прилагодити пакет обуке за учеснике, укључујући све релевантне пропратне материјале (дневни ред, презентације, улазни/излазни тест, брошуре, други референтни материјали). Савез ће обезбиједити формуларе за евалуацију након обуке. Поред ових техничких модификација, предавач је дужан да развије применљиве студије случаја и групне вјежбе које ће се уградити у постојеће материјале. Релевантни материјали ће бити одобрени од стране Савеза прије спровођења обуке.