Обавјештавамо вас да је у оквиру пројекта EU4Business Recovery објављен Јавни позив за извозно-оријентисани сектор (метал/дрво).
 
Рок за пријаву је 26. септембар 2021. године.
 
Општи циљ Јавног позива је ублажавање негативних посљедица кризе изазване вирусом COVID-19 у дрво-прерађивачкој, металној и машинској индустрији.  
 
Позив ће финансирати два сектора:
·         Дрвнопрерађивачки и
·         Метално и машински.
 
Прихватљиви апликанти морају да испуњавају сљедеће условe: да су правна лица регистрована на територији Републике Српске/БиХ према законима прије 31.12.2018. године, да припадају категорији микро, малих и средњих предузећа, да обављају дјелатности које се односе дрво-прерађивачку, металну и машинску индустрију.
Бесповратна средства морају се користити за финансирање савјетодавних услуга и подршку имплементацији, а намијењена су за:
·         Подстицај развоју пословања реорганизацијом/локализацијом ланаца снабдијевања и производним иновацијама;
·         Диверсификацију базе клијената кроз приступ новим тржиштима.
 
Укупан буџет Позива износи 3 милиона евра, буџет за дрво-прерађивачку индустрију је 1.5 милиона евра као и за металну и машинску индустрију 1.5 милиона евра. Износ бесповратних средстава по пројекту креће се у распону од 10 000 до 48 000 евра.
 
У прилогу вам достављамо Смјернице за подносиоце пријава, а детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.
 
Молимо апликанте из Републике Српске да на мејл fondovieu@meoi.vladars.net потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.