O projektu
 
Cilj projekta: Projekat ima za cilj poboljšanje kapaciteta za upravljanje, rukovođenje i saradnju opština/gradova i javnih preduzeća, sa naglaskom na poboljšanje usluga i sposobnosti da apsorbuju namjenske međunarodne fondove, kao i podsticanje razmjene i širenje standarda modernog upravljanja i normi između JLS i javnih preduzeća u partnerskim zemljama putem asocijacija.

Opis projekta: U projekat koji je pokrenuo NALAS uključene su BiH (gradovi i vodovodna preduzeća grada Bijeljine i grada Prijedor), Srbija, Makedonija i Hrvatska, a u BiH projekat sprovode SOGRS i SGOFBiH. Tokom 2016.g. fokus projekta bio je na provođenju obuke za opština i vodovodna preduzeća na temu efikasnog upravljanja infrastrukturnim investicionim projektima. Savez opština i gradova Republike Srpske je u okviru projekta “Lokalni lideri u jugoistočnoj Evropi” organizovao jednodnevni seminar na temu “Efikasna organizacija i efektivno upravljanje komunalnim uslugama i Priprema infrastrukturnih projekata“ sa ciljem osnaživanja liderskih i upravljačkih kompetencija donosioca odluka na lokalnom nivou i menadžera iz opština i javnih komunalnih preduzeća.

Prvi pilot seminar je održan 15. aprila 2016.godine u Bijeljini za dvadeset opština u Republici Srpskoj kako bi se ocjenila zainteresovanost predstavnika opština i vodovoda za ovu tematiku. Drugi ciklus seminara organizovan je 28. oktobra 2016.godine u Bijeljini za opštine iz istočnog dijela Republike Srpske i 2.novembra 2016.godine za opštine iz zapadnog dijela Republike Srpske. Seminari su namjenjeni opštinskom izabranom osoblju i višem upravljačkom osoblju, te upravljačkom osoblju vodovodnih preduzeća. 
 

 

Status projekta
 Realizovan

Početak projekta
 

Kraj projekta
 

Geografska rasprostranjenost
 

Kontakt osoba za projekte
 

Partneri
Njemačka agencija za međunarodni razvoj (GIZ) putem Otvorenog regionalnog fonda ORF, uz podršku mreže NALAS.

Donatori
 

 

Publikacije/Brošure

 

 

 

Video