HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Boleslavec želi zajedničke projekte sa Srpcom i još pet opština

There are no translations available.

grb-srbacSrbac, 30.3.2015. Načelnik sreza Boleslavlječkog okruga opštine Boleslavec u Poljskoj, Darijuš Kvašnjevski, boravio u Srpcu i razgovarao sa načelnikom opštine Dragom Ćirićem o unapređenju poljsko-srpske saradnje. Oni su se složili da postoji dobra saradnja na turističkom i kulturnom planu i da bi je sada trebalo produbiti na oblast privrede, socijalne politike i rješavanja problema nezaposlenosti.
Kvašnjevski je prethodno posjetio opštine Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši i Kozarska Dubica gdje je takođe obavio razgovore o realizaciji važnih projekata koji bi poboljšali život naroda na ovim prostorima.
“Pošto Evropska Unija ima raspoloživih sredstava za ulaganje u BiH, sa predstavnikom iz Poljske smo razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata koji bi obuhvatili naš region i Boleslavlječki okrug. Veliki broj građana Boleslaveca i Novogrođeca vodi porijeklo sa ovih prostora i postoji interes za realizaciju zajedničkih programa”, rekao je načelnik Drago Ćirić.
On je dodao da će na ovu temu biti održan sastanak u Boleslavecu 16. i 17. aprila u kojem će učestvovati predstavnici ovih regija, ambasador BiH u Poljskoj i poljski ambasador u BiH nakon čega će biti poznati konkretni detalji ove inicijative koja bi bila od koristi za obje države.
2015-03-30-Grad Boleslavec

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint