HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

News from ALVRS

Javne rasprave Zakon o inspekcijama Republike Srpske

There are no translations available.

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske organizuje Javne rasprave na temu Zakona o inspekcijama Republike Srpske.
 
- 23.oktobra 2019.godine-sa početkom u 11 časova, Sala Skupštine grada Trebinje , za JLS koje gravitiraju Gradu Trebinju
- 24.oktobra 2019.godine-sa početkom u 11 časova, Sala Skipštine grada Istočno Sarajevo za JLS koje gravitiraju Gradu Istočno Sarajevo.
- 29.oktobra 2019.godine-sa početkom u 11 časova, Sala Skupštine grada Bijeljina, za JLS koje gravitiraju gradu Bijeljina
- 30.oktobra 2019.godine-sa početkom u 11 časova, u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj, za JLS koje gravitiraju Gradu Doboj.
 
Nacrt Zakona o inspkecijama Republike Srpske objavljen je na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske www.narodnaskupstinars.net kao i na portalu Vlade Republike Srpske na internet stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
 

Javne rasprave-Zakon o šumama

There are no translations available.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede RS organizuje javne rasprave na temu Zakona o šumama . Javne rasprave će se održati prema sledećem rasporedu:
 

Mjesto održavanja

Datum

FOČA

Sala Skupštine Opštine

23.10.2019.

(srijeda)

13:00 sati

SOKOLAC

Sala Skupštine Opštine

24.10.2019.

(četvrtak)

11:00 sati

BANјALUKA

Sala privredne komore

06.11.2019.

(srijeda)

11:00 sati

BANјALUKA

Šumarski fakultet – Stručna rasprava

14.11.2019.

(četvrtak)

11:00 sati

 
Zakon о šumama je objavlјen na internet stranici Narodne skupštine Republike Srpske www.narodnaskupstinars.net i na stranici Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS www.vladars.net.
 

Evropska sedmica mobilnosti 2019 – Krećimo se zajedno!

There are no translations available.

U ponedjeljak 16.9.2019. godine, počinje 18. po redu Evropska sedmica mobilnosti.
Kampanja koja se održava od 16. do 22. septembra svake godine, organizuje Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, nastojeći da poboljša kvalitet života kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog urbanog transporta.
Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju. Tema za 2019. godinu je predstavljena sloganom ,,Krećimo se zajedno!’’.
Pozivamo opštine i gradove koji organizuju aktivnosti tokom ove sedmice da prijave svoje učešće putem internet stranice www.mobilityweek.eu.

Read more...

 

Obuka za zaposlene u opštinama/gradovima na temu trezorskog poslovanja

There are no translations available.

Čelinac-U prostorijama Doma zdravlja Čelinac, 13. septembra 2019. godine održana je obuka za zaposlene u opštinskim/gradskim upravama za trezorsko poslovanje kao i za zaposlene u sluzbama racunovodstva/knjigovodstva domova zdravlja opstina Derventa, Laktasi, Prijedor, Prnjavor, Srbac i Teslic. Cilj obuke bio je upoznavanje sa koracima i aktivnostima koje su opstina Celinac i Dom zdravlja Celinac preduzimali u procesu prelaska na trezorski sistem poslovanja.

Read more...

 

Radionica na temu javnog zagovaranja

There are no translations available.

Bijeljina-Radionica na temu javno zagovaranje za predstavnike Saveza organizovana je 11.-12.9.2019 u Bijeljini, Etno selo Stanišići, u okviru projekta “Jačanja kapaciteta saveza opština u BiH” „Jačanje saveza opština i gradova u BiH“, a koji podržavaju Vlade Švedske i Švajcarske u BiH, uz partnerstvo sa Švedskim savezom lokalnih i regionalnih vlasti (SALAR).

Read more...

 
More Articles...

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint