HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Evropska sedmica mobilnosti 2019 – Krećimo se zajedno!

There are no translations available.

U ponedjeljak 16.9.2019. godine, počinje 18. po redu Evropska sedmica mobilnosti.
Kampanja koja se održava od 16. do 22. septembra svake godine, organizuje Generalna direkcija za mobilnost i transport Evropske komisije, nastojeći da poboljša kvalitet života kroz promovisanje čiste mobilnosti i održivog urbanog transporta.
Ovogodišnja kampanja stavlja u središte pažnje sigurno pješačenje i biciklizam i koristi koje oni mogu imati za naše zdravlje, životnu sredinu i ekonomiju. Tema za 2019. godinu je predstavljena sloganom ,,Krećimo se zajedno!’’.
Pozivamo opštine i gradove koji organizuju aktivnosti tokom ove sedmice da prijave svoje učešće putem internet stranice www.mobilityweek.eu.
U prošlogodišnjoj kampanji Evropske sedmice mobilnosti učestvovalo je 2,792 opština i gradova iz 54 zemlje.
Preduzeća, udruženja građana, škole i drugi akteri, uključujući i gradove koji žele da se uključe u kampanju Evropske sedmice mobilnosti, takođe su pozvani da registruju svoje akcije mobilnosti putem pomenute internet stranice.
Akcija za mobilnost je svaka akcija koja promoviše ideju održive urbane mobilnosti. Može se ograničiti na određeni dan ili trajati nekoliko sedmica/mjeseci i može se održati u bilo kojem trenutku u godini.
Za više informacija o ovoj temi kontaktirajte Nacionalnog koordinator za Evropsku sedmicu mobilnosti za Bosnu i Hercegovinu, Tihomir Dakić – This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it tel. 051 433 140

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint