HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Strazbur- usvojen izvještaj o lokalnim izborima u BiH

There are no translations available.

Načelnica opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić boravila je protekle sedmice u službenoj posjeti Strazburu na sjednici Lokalnih vlasti u okviru zasijedanja Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope (20. 03.2013. god.) gdje je sa 75 glasova „ZA“ i jednim „PROTIV “ usvojen Izvještaj o provođenju lokalnih izbora u BiH.
Delegaciju iz BiH u periodu od 19-21 marta predvodio je podpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić , Ministar uprave i lokalne samouprave u Vladi RS Lejla Rešić, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović.
Ministar uprave i lokalne samouprave u Vladi RS Lejla Rešić rekla je da je u izvještaju monotoring tima Savjeta Evrope, navedeno da su izbori vrlo dobro pripremljeni , te da je BiH sposobna da sama vodi Izborni proces.
Uz izvještaj prihvaćene su i sugestije koje je imala delegacija iz Bih u Strazburu, a koje je prisutnim predstavila Divna Aničić, načelnik opštine Mrkonjić Grad.
Na sjednici su pored Izvještaja o lokalnim izborima u BiH, organizovana i predavanja o temama demokratija na lokalnom i regionalnom nivou, aktivnostima civilnog društva, regionalizacije u kontekstu ekonomske krize, promoviosanja etike i sprečavanja korupcije.

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint