HeaderSOGRSen

 

BAnerZaBazuOpstinaEn
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Konferencija lokalnih povjerenika

There are no translations available.

logo savez novi1Na Jahorini je 1. Oktobra 2015. godine održana KONFERENCIJA LOKALNIH POVJERENIKA SAVEZA OPŠTINA I GRADOVA REPUBLIKE SRPSKE. Nakon uvodnih obraćanja i izlaganja, predstavljanja aktivnosti Saveza, održana je i kraća obuka koja se bavila temama javnog nastupa i efikasnog i efektivnog korišćenja Power Point-a.
Finalna sesija (Interna komunikacija - praktični primjeri iz iskustva, Efikasna komunikacija sa centralnim vlastima i Efikasna komunikacija sa lokalnim vlastima) bila je organizovana i sa ciljem formiranja zaključaka koji bi trebalo da unaprijede saradnju i komunikaciju između Saveza i lokalnih samouprava odnosno lokalnih povjerenika.
Poverenici su tokom sesije istakli značajno veći uticaj Saveza u odnosu na prethodni period, kao i mnogo bolju i organizovaniju komunikacija sa lokalnim vlastima.  Ističući različitost između velikih i malih lokalnih samouprava, jedan od istaknutih predloga je bio formiranje sekcije (unutar Saveza) malih i nerazvijenih opština, u okviru koje bi se razmatrala pitanja od značaja za ove opštine i gradove. Takođe, pomenuta je i mogućnost formiranja mreža stručnjaka iz različitih oblasti (urbanizam, zaštita životne sredine i slično) u okviru kojih bi se okupljali stručnjaci i eksperti iz lokalnih samouprava u okviru formiranih mreža.
 
Preporuke sa Konferencije lokalnih povjerenika i prezentaciju na temu "Javni nastup" preuzmite OVDJE
2015-10-01-Jahorina
2015-10-01-Jahorina2

Web site supported by the project CDMA - Strengthening the capacity of municipal association funded by SIDA and implemented by VNG International.

LofoSidalogoVNGint