LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Ekspert za šumarstvo i drvnu industriju u dvonedeljnoj posjeti opštini Sokolac

grb-sokolac
U dvonedjeljnju posjetu opštini Sokolac doputovao je  ekspert Vlade Njemačke za  šumarstvo i drvnu industriju Burkhard Hannekum,  gdje će se narednih dana upoznati sa stanjem u šumarstvu i drvnoj industriji u ovoj lokalnoj zajednici i, nakon posjete, predložiti određene smjernice za prevazilaženje trenutnog stanja u ovoj oblasti.
Stručnjaku iz Njemačke je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica sa saradnicima upriličio dvočasovni prijem 16.01.3014.godine na kome se razgovaralo o trenutnom stanju u ovoj oblasti i namjerama da ova lokalna zajednica bolje koristi raspoložive prirodne, ljudske i druge potencijale koji predstavljaju dobru polaznu osnovu za brži razvoj i bolji  život na ovim prostorima.
2014-01-22-sokolac
-Krajem prošle godine, na našu inicijativu, uz razumijevanje Vlade Njemačke, ovdje su boravili eksperti za poljoprivredu i turizam a uskoro očekujemo i posjetu stručnjaka za energetiku i proizvodnju električne energije na bazi obnovljivih izvora, nakon čega ćemo sačiniti analizu posjete stručnjaka iz Njemačke, od kojih očekujemo podršku u aplikaciji prema fondovima Evropske unije. Da napomenem da će Evropska unija samo za projekat prekogranične saradnje BiH, Crne Gore i Hrvatske, do 2020. godine izdvojiti preko 15 milijardi evra. Zato su nam iskustva stručnjaka iz ove zemlje i prijedlozi neobično važni u realizaciji naših ciljeva - istakao je Bjelica.
O trenutnom stanju u oblasti šumarstva i drvne industrije na području opštine Sokolac, pa i šire, stručnjaka iz Njemačke upoznao je predsjednik Skupštine opštine Sokolac Danko Vučetić, naglasivši da je perspektiva razvoja u ovoj oblasti u daljoj finalizaciji.
- Za brži napredak imamo resurse, stručan kadar i instalisane kapacitete. Treba nam podrška za obnovu proizvodnje u daljoj finalizaciji u oblasti drvne industrije, proizvodnje koju traži ino-tržište - istakao je Vučetić.
Burkhard Hannekum, član  Asocijacije eksperata SES Vlade Njemačke,  u razgovoru sa predstavnicima opštinske vlasti istakao da je u određenoj mjeri izneneđen potencijalnim mogućnostima napretka u oblasti šumarstva i drvne industrije na području ove lokalne zajednice.
- Svoje dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti, nakon obilaska i razgovora sa drvoprerađivačima nastojaću detaljno analizirati i  pretočiti u zaključke koje ću prezentovati našem ministarstvu - rekao je  Hannekum.
 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA