LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Poslovna saradnja grada Bijeljina sa Austrijom

grb-bijeljinaNa inicijativu Gradske uprave Bijeljina, u utorak, 21. januara održan je sastanak privrednika austrijske pokrajine Tirol i bijeljinske regije koji su razgovarali o mogućnostima buduće saradnje. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da današnji sastanak predstavlja prve korake u saradnji privrednika iz Republike Srpske sa privrednicima iz Tirola, koji su članovi srpsko-austrijsko-italijansko privrednog udruženja.
- Predstavnici proizvođača i prerađivača zdrave hrane iz Semberije dogovorili su se sa predstavnicima ovog udruženja da posjetimo sajam koji će biti održan od 28. do 30. marta u Insbruku, gdje bi prezentovali proizvode koji se proizvode na našem području. Grad Bijeljina će, u skladu sa svojim mogućnostima, podržati ovaj sajam, naglasio je gradonačelnik Mićić.
Ovom sastanaku prisustvovao je i Kristijan Vagner, vlasnik firme " Süd – Ost Win", koja je zastupnik „Rubina“ iz Kruševca za Austriju. On je naglasio da je njegova firma zainteresovana za plasiranje semberskih proizvoda i dodao da očekuje da će se za mjesec do dva na tržištu Beča naći prvi proizvodi bijeljinskih privrednika.
U planu je i otvaranje tržnice ili specijalizovane prodavnice balkanskih proizvoda, u Insbruku, što bi omogućilo proizvođačima i prerađivačima iz Republike Srpske lakše plasiranje proizvoda.
 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA