LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Opština Čelinac-Počeli radovi na uređenju obala Vrbanje

grb-celinacCentar Čelinca u posljednjih nekoliko dana pretvoren je u veliko gradilište. Nakon potpisivanja ugovora i obavljenih pripremnih radova, firma „Eko-euro tim“ d.o.o. punom parom je počela sa radovima na kapitalnom projektu za Čelinac - uređenju i zaštiti obala rijeke Vrbanje i izgradnji nasipa za zaštitu od poplava.
Šef gradilišta Ljubiša Balaban rekao je da se na desnoj obali Vrbanje trenutno zida kamen za ribarsku stazu i izvode pripremni radovi za temelj obaloutvrda, što je prva faza realizacije projekta.
2014-01-27-celinac1
„Iako zimski period ne pogoduje izvođenju ove vrste radova, nivo vode i vremenske prilike svih prethodnih dana su nam išli na ruku. Po završetku ovih poslova, ukoliko to vrijeme bude dozvoljavalo, krenućemo sa izradom potpornih zidova i stepenica“, dodao je Balaban.
Prema planu prostorne organizacije, u narednim fazama će biti rađeno šetalište uz lijevu obalu Vrbanje, gradska plaža, kao i trotoar i ograda na gradskom mostu.
2014-01-27-celinac2
Šetalište dugo 700 metara biće opremljeno klupama, svjetiljkama i kantama za otpatke, ali i dodatno uređeno zelenilom.
Podsjećamo, projekat regulacije korita rijeke Vrbanje vrijedan je 2,5 miliona maraka, a sredstva za ovu namjenu obezbijedila je Vlada Republike Srpske kroz projekat „Hitne pomoći i zaštite od poplava“.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA