LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Projekat osnaživanja žena u ruralnim područjima opštine Laktaši

grb-laktasiOpština Laktaši će u toku februara započeti sa edukacijom 70 žena iz ruralnih područja na temu preduzetništva i tradicionalne kućne radinosti, kako bi podstakli razvoj ženskog preduzetništva kroz projekat „Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima“. Učesnice projekta koje uspješno završe teorijsku i praktičnu obuku dobiće sertifikate i uvjerenja o stečenom znanju koja se upisuju u radnu knjižicu. Za sve učesnice u projektu biće obezbjeđena savjetodavna stručna i tehnička podrška na dnevnoj bazi.
Takođe je predviđeno da se u okviru projekta obezbijedi tržišno povezivanje uspješnih korisnica sa otkupljivačima/prerađivačima u BiH, čime će biti osiguran finansijski prihod učesnica projekta kroz samozapošljavanje.
Projekat se sprovodi u saradnji sa Džender Centrom Vlade Republike Srpske, a finansiran je iz sredstava „FIGAP“ programa.
Partneri na projektu su: Udruženje žena „Osmjeh žene“ Laktaši, Udruženje građana „Centar za djecu, mlade i porodicu“ Laktaši, „EKO-BEL“ Laktaši, Ustanova za obrazovanje odraslih „EKO-ZNANjE“ Laktaši, „Plantago“, te Centar za socijalni rad Laktaši. Projektom je predviđena edukacija ukupno 70 žena na temu preduzetništva i tradicionalne kućne radinosti kroz tri seta teorijskih i praktičnih treninga. Nakon prve obuke žene će biti podijeljene u tri grupe. U prvoj grupi za 10 žena biće održana obuka za plantažni uzgoj komercijalnih vrsta ljekovitog bilja, dok će u drugoj grupi 30 žena biti obučeno za samozapošljavanje na temu održivo sakupljanje i prerada komercijalnih vrsta gljiva i drugih šumskih plodova. Treća grupa od 30 žena obučavaće se na temu izrade predmeta iz tradicionalne kućne radinosti.Termini i mjesta održavanja prezentacije projekta biće naknadno objavljeni putem sredstava javnog informisanja. Javni poziv  za prijavu žena za učešće u projektu biće objavljen u drugoj polovini februara, na zvaničnoj internet prezentaciji opštine Laktaši (www.laktasi.net), oglasnoj tabli opštine Laktaši i radiju „Studio 078“. Za sve potrebne informacije žene sa područja opštine Laktaši mogu se javiti na telefone: 051/334-242, 051/334-213 i 051/334-238 ili putem elektronskih adresa: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli i Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA