LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Mogućnost proširenja toplovodne mreže u Sokocu

grb-sokolacPredstavnici lokalne zajednice održali su 20. februara 2014.g. sastanak sa predstavnicima banjalučke firme „IEE“, koja je dio „ELNOS“ grupacije  koja  se bavi radom i istraživanjem u oblastima obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i ekologije. Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti da se Javno komunalno preduzeće „Sokolac“ prilagodi savremenom poslovnom i tehničkom modelu i proširenju toplovodne mreže.
Predstavnik „ELNOS“ grupacije, Milenko Majstorović istakao je da glavni cilj projekta „Ekološki prihvatljivo grijanje na biomasu na području Romanije“  jeste proširenje grupacije, a to podrazumjeva osnivanje privrednog društva koje će da obuhvata ovu djelatnost na području Sarajevsko – romanijske regije. On je dodao da grijanje na biomasu, otvora brojne mogućnosti za ostvarivanje višestrukih pozitivnih efekata, a jedan od njih je otvaranje novih radnih mjesta.
Načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica istakao je da postoje brojne prednosti koje bi donio ovaj projekat, prvenstveno proširenje toplovodne mreže i uključivanje novih korisnika, kao i kvalitetnije grijanje za sve potrošače JKP „Sokolac“..
-Kada je o grijanju na biomasu riječ dobili smo veoma dobar rezultat kakav konkretno imamo u opštini Gradiška, gdje je urađen jedan od najozbiljnijih projekata u oblasti obnovljive energije u Republici Srpskoj i regionu. Danas smo došli u Sokolac da sagledamo sve aspekte toplovodnog sistema i da pokušamo da ga dignemo na jedan veći nivo, rekao je direktor preduzeća „IEE“ Banja Luka .
O trenutnom stanju u JKP „Sokolac“ prisutne je upoznao direktor Dejan Tomić, rekavši da toplane zagrijavaju oko 18.000 kvadratnog prostora za 387 fizičkih i 40 privatnih lica u Sokocu. 
2014-02-21-sokolac
 
Nakon razgovora predstavnici IEE-a i ELNOS-a obišli su objekte JKP „Sokolac“.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA