LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Grad Bijeljina-Ponovo bez pomoći iz robnih rezervi

grb-bijeljina1. jul 2014. Vanredna situacija u selima uz rijeku Savu i dalje je na snazi zbog potrebe da se obezbjeđuje ishrana za 1.068 domaćinstava, kao i za 78 ljudi u prihvatnim centrima, za koje dnevno spremamo 2.100 kuvanih obroka. Nabavka hrane i goriva za prevoz nam predstavlja veliki trošak, s obzirom da od Republičkih robnih rezervi opet ne dobijamo skoro ništa od trebovanja, istakao je na današnjoj konferenciji za štampu gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i dodao da drugi problem predstavlja nabavka stočne hrane, jer od 19. juna Robne rezerve ne isporučuju ni ova trebovanja.
Gradonačelnik Mićić je istakao da je cilj Gradske uprave i Štaba za vanredne situacije da do kraja sedmice pomognu stanovništvu ovih sela da sami spremaju hranu, a da podjela kuvanih obroka po punktovima bude ukinuta.
Gradonačelnik Mićić je ponovo apelovao na donatore da obezbijede 60 kontejenera za stanovanje koji bi poslužili kao privremeni smještaj porodicama čije kuće su porušene u poplavi ili ih je nemoguće obnoviti.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA