LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Priznanje za GERDU- Prijatelja Grada Bijeljina

grb-bijeljinaVeliki prijatelj Bijeljine, prije svega djece iz našeg grada, Gerda Negrasus iz Langenhagena nedavno je odlikovana ordenom „Krst za zasluge Savezne Republike Njemačke“. Kako, između ostalog, stoji u obrazloženju, Gerda je visoko priznanje dobila za zasluge u „organizovanju kulturnog života u Langenhagenu, humanitarni rad i doprinos razvoju partnerskih odnosa Langenhagena i Bijeljine“.
Gerda Negrasus je član udruženja „Pomoć za mlad život“ koje već petnaest godina organizuje putovanja djece iz bijeljinskih socijalno ugroženih porodica u Langenhagen, ali im pomaže i finansijski. Aktivnosti ovog udruženja su bile jedan od prvih koraka ka uspostavljanju saradnje između Bijeljine i ovog njemačkog grada, koja je krunisana potpisivanjem ugovora o prijateljstvu 2007. godine.

Mališane iz Bijeljine svake godine u svojoj kući ugošćuje i Gerda, a u Langenhagenu je poznata i po „slatkim teglama“ zimnice koje u korist svojih malih štićenika prodaje na božićnim vašarima u Langenhagenu. Gerda je, takođe, bila među prvima koji su na vijesti o majskim poplavama u Semberiji, pokrenuli akciju skupljanja pomoći za poplavljene porodice i tako još jednom pokazala da je pravi prijatelj Bijeljine.

 

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA