LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Predstavljena dva projekta realizovana u okviru programa ,,Jačanja lokalne demokratije – LOD III“

grb-visegradNa području opštine Višegrad realizovana su dva projekta u okviru programa-„Jačanje lokalne demokratije- LOD III- koji su finasirani od strane Evropske Komisije sa oko 90.000 konvertibilnih maraka uz podršku lokalne zajednice od 20 odsto.

Predstavljajući rezultate provedenih projekata koji su realizovali Udurženje poljoprivrednika „Zavičaj“ i OO CK , koordinator ispred opštine Višegrad Branka Dragičević, kazala je da je cilj ovih programa smanjenje siromaštva i socijalna isključenost u lokalnoj zajednici.
 

„Kroz projekat „Uključite i nas stare“,za lica bez porodičnog staranja urađeno je niz aktivnosti na preventivnoj zaštiti zdravlja. Neka lica su ostvarila pravo na socijalnu zaštitu, oformili smo i potpuno opremili Centar za njegu i pomoć u kući, kroz koji je prošao veliki broj korisnika“, kazao je sekretar OO CK Duško Samardzić.

Udruženje poljoprivrednika „Zavičaj“ za oko 130 korisnika, od čega je 98 žena, svojim projektom pod nazivom „Lakše do posla“ realizovalo je obuku za rad na računarima a proveden je i kurs engleskog jezika. „Pored toga, nabavljen je određen broj računara za dalju edukaciju nezaposlenih lica i uređen prostor u staroj zgradi Doma zdravlja koji je besplatno ustupljen na korištenje Udruženju poljoprivrednika „Zavičaj“, naglasio je predsjednik ovog udruženja Miodrag Babić.

Načelnik opštine Slaviša Mišković je pohvalio ovakvu vrstu programa, ističući da će pravi efekti biti postignuti tek kada uložena sredstva pokažu samoodrživost određenih projekata.

Mišković je u svom izlaganju, upozorio na sve veću opterećenost opštinskog budzeta i ukazao na složenu ekonomsko socijalnu situaciju u našoj zemlji, posebno od majskih poplava . On je istakao pozitivne strane projekata koji nude zapošljavanje i rješavanje egzistencijalnih pitanja u lokalnoj zajednici.

2014-04-07-viegrad-lodiii


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA