LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Grad Bijeljina-Počela izgradnja novih kuća u Balatunu

grb-bijeljinaU Balatunu je danas počela izgradnja temelja za pet novih kuća porodica čiji su montažni stambeni objekti uništeni tokom poplava. Izgradnju temelja finansira Grad Bijeljina, a pet montažnih kuća je doniralo preduzeće „Steko“ iz Bijeljine. - U ovoj akciji će, pored Gradske uprave, donatora i javnih preduzeća, pomoći i porodice kojima se grade kuće, a vjerujem da neće izostati ni pomoć susjeda, tako da će ovo biti akcija praktično cijele lokalne zajednice, zaključio je Gradonačelnik.
Domaćinstva u kojima će biti građene nove kuće je posjetio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i tom prilikom obećao da će, pored pet temelja kuća čija gradnja je počela, Gradska uprava obezbijediti sredstva za izlivanje temelja i za preostalih sedamnaest kuća koje su u ovom dijelu Balatuna zbog poplava ostale neuslovne za život:
- Procijenjeno je da je oko sto kuća u Semberiji neuslovno za život, a oko 50 kuća treba praviti iznova. Nažalost, zbog otežanog priliva sredstava u budžet, Grad ne može finansirati izgradnju cijelih kuća, pa se moramo osloniti na pomoć donatora, ali smo spremni da izgradimo temelje, kako bi podstakli donatore da pomognu izgradnju kuća. Nadam se da ćemo do zime uspjeti da svim porodicama koje su u poplavi ostale bez svojih domova, obezbijedimo pristojne uslove za život, izrazio je očekivanje gradonačelnik Mićić.
Kako bi troškovi izgradnje temelja bili što niži, na radovima su angažovani ljudstvo i mašine preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, a u narednom periodu u planu je upošljavanje građevinskih kapaciteta ostalih javnih preduzeća u nadležnosti Grada.

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA