LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Svečano otvoren novoizgrađeni asfaltni put u naselju Lipovača

grb-gradiska30.7. 2014.-Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović i načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, svečanim presjecanjem vrpce otvorili su 30. jula novoizgrađeni asfaltni put i primarnu kanalizacionu mrežu u gradiškom prigradskom naselju Lipovača. Izgradnju puta u Lipovači, dužine oko 3 i po kilometra i vrijednosti preko 500 hiljada konvertibilnih maraka, sa oko 250 hiljada maraka finansiralo je Ministatstvo za izbjegla i raseljena lica Federacije BiH, a druge dvije četvrtine novca obezbjedili su mještani i Opština Gradiška.
Kroz ovo naselje prethodno je izgrađena primarna kanalizaciona mreža, sa izvodima za šahtove, koja omogućuju priključenje na kanalizaciju svim domaćinstvima u Lipovači. Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović, rekao je da je izgradnjom asfaltnog puta i kanalizacije Lipovača dobila urbani izgled i mogućnost da se širi. Cilj je da ovim i planiranim projektom izgradnje zaobilaznice Čatrnja-Brestovčina, sa kojom će ovaj put biti spojen, i izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže u naseljima Stočna pijaca, Lipovača i Žeravica, ova prigradska naselja učinimo atraktivnim za stanovanje i razne oblike privrednih aktivnosti, naglasio je Latinović.
Potpredsjednik RS Enes Suljkanović, istakao je da izgradnja puta i kanalizacije u Lipovači dokazuje da lokalna uprava u Gradišci vodi računa o povratničkoj populaciji, a sam proces realizacije ovog projekta daje primjer na koji način treba da se grade odnosi među narodima i unapređuje međusobna saradnja lokalnih zajednica, Republike Srpske, Federacije BiH i državnih institucija. Ovdje su se povratnici integrisali u svoju lokalnu zajednicu, koja vodi računa o njima, naglasio je Suljkanović i pozvao ljude u dijaspori da se vrate u svoje rodno mjesto, gdje su izgradili kuće, i svoja poslovna iskustva iz Evrope i svijeta i novac ulože u pokretanje privrednih aktivnosti, čime bi obezbjedili otvaranje novih radnih mjesta.
2014-07-30-gradiska

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA