LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Održana obuka izabranih zvaničnika opštine Kozarska Dubica

logo_SOGRSgrb-kozarska_dubicaU opštini Kozarska Dubica 19. aprila 2013.godine je u okviru projekta "Sistem obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave", Savez opština i gradova Republike Srpske u saradnji sa Razvojnim programom ujedinjenih nacija (UNDP) i uz podršku OSCE-a organizovao obuku za odbornike i izabrane zvaničnike. Organizatore i polaznike ovog jednodnevnog seminara pozdravili su ispred opštine Kozarska Dubica predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević i načelnik opštine Mile Zlojutro koji su rekli da je ovakav vid obuke značajan za usavršavanje rada novoizabranih zvaničnika.
Cilj obuke, koja se organizuje u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, je upoznavanje odbornika sa nadležnostima organa jedinice lokalne samouprave kao i drugim pitanjima od značaja za ostvarivanje funkcije odbornika i skupštine jedinice lokalne samouprave. Polaznici su u sklopu radnih materijala za seminar dobili priručnik "Lokalna samouprava od A do Š" koji predstavlja polazni materijal za obuku i pružanje detaljnije informacije o nadležnostima, strukturi i funkcionisanju lokalne samouprave.
2013-04-19-obuka_odbornika-kozarska_dubicaOsim toga, na uvodnom seminaru za novoizabrane lokalne zvaničnike polaznici su se izjasnili o prioritetnim oblastima  u kojima će obuka biti organizovana u toku 2014.godine u sklopu implementacije Strategije obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouoprave u Republici Srpskoj 2011-2015.
2013-04-19-obuka_odbornika-kozarska_dubica-1

Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA