LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Održana obuka odbornika grada Prijedora

logo_SOGRSgrb-prijedorPRIJEDOR - 23.04.2013. godine u sali skupštine grada Prijedor u organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske, a uz podršku OSCE-a i UNDP-a održan je uvodni seminar na temu “Šta odbornici treba da znaju o lokalnoj samoupravi“.
Savez opština i gradova Republike Srpske u okviru projekta “Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave” organizuje obuke za novoizabrane zvaničnike, dakle načelnike opština i odbornike.
Obuka je namijenjena izabranim odbornicima sa ciljem upoznavanja odbornika sa:
- nadležnostima organa jedinice lokalne samouprave;
- strukturom i funkcionisanjem lokalne vlasti;
- saradnjom sa drugim nivoima vlasti;
- osnovama budžeta i
- drugim pitanjima od značaja za ostvarivanje funkcije odbornika i skupštine JLS.
Veliki odziv odbornika dokaz je da su odbornici grada Prijedora shvatili ozbiljno obavezu i odgovornost koju su im građani iskazali na prethodnim izborima. 
Učesnici seminara su između ostalog imali priliku da se upoznaju sa normativnim okvirom i nadležnostima lokalne samouprave, osnovnim elementima upravljanja budžetom, izazovima i prednostima lokalne demokratije, saradnje sa građanima i nevladinim organizacijama.
Na obuci je učesnicima podjeljen priručnik „Lokalna samouprava od A do Š“ koji predstavlja polazni materijal za obuku i pruža detaljnije informacije o nadležnostima lokalne samouprave, strukturi i funkcionisanju lokalne vlasti. Po završetku obuke učesnici su dobili sertifikate.
Predavač na današnjoj obuci bila je gospođa Svjetlana Marković, v.d. sekretara skupštine opštine Srebrenica.


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA