LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Obuke odbornika u opštinama Ljubinje i Čajniče

logo savez novi117.09.2013. godine u sali Skupštine opštine Ljubinje  Savez opština i gradova Republike Srpske je organizovao,  u saradnji sa UNDP-om i uz podršku OSCE-a,  jednodnevnu obuku za odbornike.

Takođe, u okviru projekta „Sistem obuke u jedinicama lokalne samouprave“, Savez opština i gradova Republike Srpske, u saradnji sa Razvojnim programom ujedinjenih nacija (UNDP) i uz podršku OSCE-a, je ogranizovao jednodnevnu obuku za odbornike u sali Skupštine opštine Čajniče, 18. septembra 2013.godine. Učesnici obuke su imali priliku da se upoznaju sa nadležnostima organa lokalne samouprave, strukturom i funkcionisanjem lokalne vlasti, saradnjom sa drugim nivoima vlasti, osnovama budžeta i drugim pitanjima značajnim za obavljanje funkcije odbornika.

2013-10-18-obukaljubinje

Osnovni cilj obuke je usavršavanje znanja odbornika iz oblasti  funkcionisanja lokalne samouprave, kako bi mogli uspješno izvršavati svoje uloge i odgovornosti, ali i uspostaviti saradnju sa drugim odgovornim akterima. Učesnicima je na obuci podjeljen priručnik „Lokalna samouprava od A do Š“. Nakon završene obuke učesnici će dobiti sertifikate.

2013-10-18-obukacajnice 

 

 

 

 

 

 


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA