LOGO SOGRS 2

 

BanerZaBazuOpstina
Albanian Bulgarian Czech Danish English Finnish French German Greek Hungarian Irish Italian Macedonian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovak Slovenian Spanish Swedish Turkish Ukrainian

Okrugli sto na temu projektnih rezultata projekta "Načelnici za razvoj"

logo savez novi1logo-sogfbihSDC
U završnoj fazi implementacije projekta „Načelnici za razvoj“, koji implementira Savez opština i gradova Republike Srpske i Savez općina i gradova Federacije BiH , u saradnji sa Švajcarskom razvojom agencijom (SDC) 13. i 20. novembra (Jahorina, Banja Vrućica) održan je okrugli sto na teme radnih verzija Zakona o međuopštinskoj saradnji i Zakona o zaposlenima u jedinicama loklane samouprave. Na ovom sastanku prisustvovali članovi radnih grupa iz oba entiteta, resornih Odbora odnosno Komisija oba saveza, poslanici NS RS i Parlamenta FBiH, predstavnici lokalnih zajednica kao i predstavnici saveza.
U cilju izrada konačne verzije prednacrta zakona na kojima je rađeno tokom trajanja projekta diskutovano je o rješenjima iz teksta zakona i njihovoj optimizaciji i usklađivanju sa postojećim pozitivnim zakonima.

2013-12-04-pedja1

„Izrada zakona o međuopštinskoj saradnji je bitna jer jasnije reguliše odnose koji se dešavavaju na terenu s tim što bi trebalo u njega ugraditi odredbe koje bi se direktno odnosile na specifičnosti Grada Istočno Sarajevo“ naveo je Predrag Kovač načelnik opštine Istočna Ilidža."

2013-12-04-pedja2

„Mi ne znamo kada će Zakon o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave biti upućen u parlamentarnu proceduru ali definitivno je značajan i svi zajedno treba da mu posvetimo značajnu pažnju“ naveo je Radenko Čupeljić predsjednik Odbora za lokalnu samoupravu i ljudske resurse SOGRS.

2013-12-04-pedja3

2013-12-04-pedja4

 


Izrada web sajta podržana od strane Švedske agencije za međunarodni razvoj - SIDA

logo SIDA